Wanneer en waarom is NEO ontwikkeld?

2 min read

NEO is in 2014 gestart onder de naam ”AntShares” en is opgericht door Da HongFei en Erik Zhang. In juni 2017 werd de naam van de technologie veranderd naar NEO. Ethereum is razendpopulair maar heeft zo zijn eigen voor- en nadelen.

NEO speelt in op de anonieme eigenschap van Ethereum die door overheden als negatief wordt ervaren. NEO-houders zijn niet zo anoniem als bij Ethereum het geval is. NEO hoopt hiermee dat overheden de munt eerder accepteren. In China lijkt dit inderdaad het geval te zijn.

NEO koers en waarde

Het ontwikkelteam van NEO werkt al jaren aan de cryptocurrency en dat is terug te zien in de professionaliteit van het platform. NEO is niet alleen een digtale valuta, maar een volwaardig gedistribueerd netwerk welke digitale eigendommen, digitale identiteiten en slimme contracten combineert.

De blockchain maakt gebruik van een aantal slimme technologieën welke door de ontwikkelaars van Onchain zijn gemaakt zoals dBFT, NeoX, NeoFS en NeoQS:

dFT staat voor Delegated Byantine Fault Tolerant en is het consensus algoritme van de NEO blockchain. dBFT zorgt er enerzijds voor dat transacties niet kunnen worden gereproduceerd nadat deze zijn bevestigd, maar bied anderszijds ook de mogelijkheid voor NEO-eigenaren om te kiezen wie de transactie(s) bevestigt.

De dBFT technologie kan gebruik maken van digitale identiteiten, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om een transactie van een (semi-)anonieme NEO eigenaar te laten bevestigen door een specifieke (bekende) boekhouder / accountant te laten bevestigen. Op deze manier kunnen bedrijven op de NEO blockchain hun transacties laten verwerken door een erkende accountant en zodoende aan lokal en/of zakelijke wet- en regelgeving (blijven) voldoen.

Bron: NEO kopen