Voordelen van het kweken van een vijgenboom in een pot

2 min read

Voor moslims is het eten van vijgen een goede gewoonte, omdat de profeet Mohammed VZMH hier een voorbeeld van heeft genomen. Deze vrucht heeft ook veel voordelen voor het lichaam. Deze vrucht bevat veel vitamines en mineralen die het lichaam nodig heeft en wordt al lang gebruikt als een behandeling voor verschillende soorten ziekten. Momenteel is het planten van een vijgenboom in pot media behoorlijk populair. Het fruit dat wordt geproduceerd in potten kan hetzelfde aantal en dezelfde kwaliteit fruit produceren als de een plant die in de grond groeit. Bovendien zal het planten van vijgenbomen met behulp van gepotte planten media sneller vruchten afwerpen dan planten met het zaaiproces.

Voordelen van vijgen voor het lichaam

Het vezelrijke gehalte van vijgen kan worden gebruikt als laxeermiddel voor mensen met constipatie. Vijgen zijn ook veilig voor consumptie door mensen die op dieet zijn. Calorieën in 100 gram vijgen zijn slechts 74 calorieën. Naast dat ze verfrissend zijn omdat ze veel water bevatten, zijn vijgen ook vullend en caloriearm. Er wordt aangenomen dat vijgen de groei van kankercellen in de maag voorkomen en het insulinegehalte in het bloed op peil houden, en worden gebruikt als een behandeling voor diabetes. Er wordt ook aangenomen dat het gehalte aan vijgen het cholesterol verlaagt en het vetgehalte in het bloed verlaagt, wat de bloedcirculatie naar het hart stimuleert. Er wordt ook aangenomen dat vijgen de symptomen van bloedarmoede genezen als gevolg van een gebrek aan erytrocyten in het bloed. Vijgen die veel ijzer bevatten, kunnen de groei van rode bloedcellen in het bloed stimuleren, waardoor het goed is voor mensen met bloedarmoede.

Gezondheidsproblemen kunnen optreden als je te veel vijgen eet

Maar naast de grote voordelen voor het lichaam, kan het te veel eten van vijgen ook verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken. Gezondheidsproblemen veroorzaakt door overmatige consumptie van vijgen zijn onder meer diarree en allergieën. Bovendien kan overmatige consumptie van vijgen tandplak of tandsteen veroorzaken. We kunnen dus concluderen dat het eten van te veel vijgen niet goed is voor ons lichaam. Als we een grote tuin hebben, kunnen we meer dan één vijgenboom planten. Op die manier hebben we voldoende vijgen voorraad om door ons gezin te consumeren.