Seo backlinks, wat moet je ervan denken?

2 min read

 In het plaatsen van seo backlinks gaat aardig wat tijd zitten en dat is iets waar je als eigenaar van een druk bedrijf en bijbehorende website nu precies een chronisch tekort aan hebt. Die kostbare tijd steek je liever in je bedrijf. Toch wil je dat jouw site het qua vindbaarheid wint van concurrerende pagina’s, want werk hebben is al een kunst; werk houden des te meer. De strijd om klanten verplaatst zich bovendien steeds meer naar de digitale wereld. Het is dan ook zaak om je website – en de vindbaarheid ervan – goed op orde te hebben. Als tijd voor jou een heikel punt is en je budget het toelaat, dan kun je het uitzetten van backlinks beter uitbesteden aan een externe partij. Zij weten precies waar ze moeten zijn en spreken de beste bronnen aan om de linkbuilding zo effectief mogelijk te laten zijn.

Iets met bomen en een bos
Je gaat er eens goed voor zitten om een bedrijf te vinden, waaraan je dit lastige klusje met een gerust hart kunt overlaten. Maar juist ja, je hebt er eigenlijk geen tijd voor. Misschien is het handig om te weten waarop je moet letten bij het vinden van een partner die jou goede backlinks kan bezorgen.

Topsite

Voordat je in Google duikt; onderwerp allereerst je eigen website aan een kritische blik en vraag ook anderen er eens naar te kijken. Deze moet mooi ogen, lekker lezen en uitnodigen tot verder klikken op interne links. Staat er ook nog een – minstens eenmaal per week ververste – blog of video op, dan verkeert je site in topconditie. Je hebt vast een mooi aantal trouwe bezoekers. Toch wil je dat het er nog net iets meer worden.

Ik ben geen robot

Oké, niet helemaal maar het lijkt er toch verwacht veel op. Ik verkoop 1000 backlinks voor 8 Dollar en je bent de bovenste beste, letterlijk en figuurlijk. Deze 1000 links worden in een paar muisklikken het net opgestampt en doen hun werk meteen. Maar niets is wat het lijkt, want wat er niet bij verteld wordt: net als bij het last-minute stampen van woordjes vervliegt de vindbaarheid weer even snel als dat hij gekomen is. Google heeft namelijk lucht gekregen van een onnatuurlijk grote trefwoordendichtheid en links tussen sites die in het geheel niet met elkaar te maken hebben.

Oude ambacht

Op dit gebied wint de mens het van de machine, want kies je voor een bedrijf dat jouw links en trefwoorden in unieke teksten integreert en op hotspots plaatst, dan vindt Google jou ineens een stuk liever. Dan mag je meespelen met de groten van het wereldwijde web en mag je je als website gelukkig prijzen met een alsmaar toenemend siteverkeer.