Minilening aanvragen voor verschillende bedragen

2 min read

Een minilening ligt veelal tussen de 100 en 1500 euro en kun je aanvragen bij diverse online kredietverstrekkers. In tegenstelling tot een hogere lening waarvoor je naar de bank gaat kun je een kleine lening ook via internet aanvragen.

Lenen en aflossen binnen een korte tijd

Een minilening komt dus in diverse bedragen maar ook de looptijd ervan kan variëren. Als je ervoor kiest een klein bedrag te lenen zoals bijvoorbeeld 100 of 200 euro dan krijg je een kortere tijd om terug te betalen dan wanneer je bijvoorbeeld voor 1000 euro gaat. De looptijden lopen gemiddeld uiteen tussen een paar weken en zo’n anderhalve maand. Hoe dit precies bepaald wordt verschilt per aanbieder. Soms hanteren ze een vaste periode bij een bepaald bedrag maar het is soms ook mogelijk zelf aan te geven hoelang je erover wilt doen. Kijk en vergelijk daarom altijd eerst goed verschillende aanbieders en kies een betrouwbare aanbieder die jou het meeste aanspreekt.

Binnen een paar dagen geld op je rekening

Als je eenmaal een goede aanbieder gevonden hebt kun je snel een minilening aanvragen, zeker als je de benodigde documenten verzameld hebt. Dan kan het al binnen een paar minuten aangevraagd zijn. De aanvraag zal snel in behandeling genomen worden omdat een minilening veelal aangevraagd wordt om een klein gat te dichten of omdat je snel even om een bedrag verlegen zit om iets te kunnen aanschaffen. Als je er weken op dient te wachten heeft het weinig zin een dergelijke lening aan te vragen omdat je het probleem dan wellicht al weer hebt kunnen oplossen met je salaris dat dan ook binnen is.

Voorwaarden waaraan je dient te voldoen

Veel mensen komen in aanmerking voor een minilening maar er zijn wel bepaalde voorwaarden aan verbonden om deze te kunnen krijgen. Zo dien je de Nederlandse nationaliteit te hebben en in Nederland te wonen om een dergelijke lening aan te kunnen vragen. Je mag geen uitkering hebben en als je als ZZP’er of uitzendkracht werkt lukt het ook niet. Daarnaast ben je tussen de 21 en 70 jaar. Bij veel kredietverstrekkers wordt voor dusdanige minileningen zelden een kredietcheck gedaan bij het BKR maar dien je wel een loonstrook te overleggen of heb je iemand nodig die garant voor je kan staan. In dat laatste geval kan de verstrekker altijd nog het geleende geld op deze persoon verhalen mocht je het niet terug kunnen betalen.