Kroonluchter: waarom en hoe?

2 min read

Een kroonluchter is een unieke, mooie en complexe verlichtingsarmatuur. Er zijn veel verschillende soorten kroonluchters met veel verschillende vormen en stijlen, maar ze hebben allemaal één gemeenschappelijk kenmerk: ze zijn sierlijk. Dit eenvoudige woord “sierlijk” bevat de sleutel tot het begrijpen van de schoonheid van dit product. De definitie van sierlijk kan worden omschreven als “versierd op een uitgebreide manier” Veel mensen zien het woord “sierlijk” zoals het woordenboek het omschrijft; het is over versierd of overdreven. Dit is echter niet waar. Ornamentatie betekent niet dat je iets overdadig probeert te versieren; het betekent dat elke centimeter ruimte bedekt is met decoratie (het afsnijden).

Wat is een kroonluchter?

Een kroonluchter is een uniek kunstwerk dat vooral bedoeld is om zijn schoonheid en de fijne kneepjes van het ontwerp te laten zien

Hij brengt niet alleen licht in een kamer, maar dient ook als aandachtspunt voor mensen die de kamer binnenlopen. Als u naar een kroonluchter kijkt, kunt u elk afzonderlijk onderdeel ervan zien. Hij is bedekt met kristallen, bloemen en bladeren. Elk stukje ervan is versierd met ingewikkelde details om de kroonluchter zo mooi mogelijk te maken. Er zijn veel verschillende soorten kroonluchters. Ze zijn allemaal gemaakt van verschillende materialen, hebben allemaal een uniek ontwerp, maar dienen allemaal hetzelfde doel: licht in een kamer laten schijnen door middel vanhun schoonheid.

De enige reden waarom de kroonluchter zoveel jaren heeft overleefd is omdat hij vorm en functie succesvol heeft weten te combineren. Het ornamentele karakter van de kroonluchter maakt hem uniek, maar zijn primaire doel is licht in een kamer te brengen of gewoon als ornament op te hangen. Het materiaal dat voor de vervaardiging van dit product wordt gebruikt, verandert niet.

Ben je benieuwd naar het complete aanbod van kroonluchters? Bekijk dan de website van www.kroonluchter.nl