Flexibiliteit en een diploma met Fabius MBO opleidingen

2 min read

Een studie volgen bij Fabius MBO opleidingen heeft veel voordelen. Natuurlijk is een opleiding volgen goed voor je kennis, ontwikkeling en je positie op de arbeidsmarkt. Maar Fabius MBO opleidingen heeft ook voordelen ten opzichte van thuisstudies of traditionele MBO opleidingen. Fabius opleidingen heeft namelijk wel klassikale lessen, maar die zijn maar één keer in de week. Zo blijf je gemotiveerd om je werk bij te houden, maar heb je ook genoeg tijd om buiten de studie om elders te besteden. Aan vrienden, familie of een baan bijvoorbeeld.

Leslocaties en lessen

Fabius MBO opleidingen heeft meerdere leslocaties over het land verspreid zitten. Je kunt vaak dus redelijk dicht in de buurt je lessen volgen. Ook dat scheelt in je tijdsbesteding. De lestijden zijn op iedere leslocatie hetzelfde. Ze beginnen in de ochtend om 9 uur of in de avond om 19 uur. De meeste Fabius MBO opleidingen hebben lessen van drie uur, hoewel er soms lessen van 2,5 uur zijn. Iedere locatie heeft zowel lessen in de ochtend als in de avond, je kunt dus altijd kiezen wat voor jou beter uitkomt of wat je gewoon prettiger vindt.

Opleidingen en opleidingsduur

De opleidingen duren soms een paar weken, maar kunnen ook een jaar duren. Ook de prijzen verschillen per opleiding. De opleidingen van Fabius MBO opleidingen richten zich met name op kantoorwerkzaamheden. Veel Fabius MBO opleidingen beginnen dan ook met een opleiding van 30 weken tot administratief medewerker. Daarna kun je een opleiding van 10 of 15 weken volgen die voor een meer gerichte functie is. Je ontvangt daar dan ook twee diploma’s voor. Je vindt alle informatie op de website van Fabius.