Een goed tempur matras voor rugpijn

2 min read

Word jij ook elke dag wakker met rugpijn? Dan snappen wij dat je hier zo snel mogelijk vanaf wilt. Rugpijn kan namelijk bijzonder vervelend zijn en kan zelfs zo erg worden dat je hierdoor niet meer in staat bent om normaal te functioneren. In sommige gevallen is de oorzaak van rugpijn moeilijk te herleiden, maar inmiddels is bekend dat een matras van grote invloed kan zijn op jouw rugpijn. Een verkeerd matras kan dus leiden tot lichamelijke klachten. In dit blogartikel gaan we je vertellen wat voor soort matrassen goed voor je zijn indien je last hebt van rugklachten.

Een matras van pocketveren

Een pocketvering matras is een matras dat gebruik maakt van verschillende ‘comfortzones’. De kern van het matras bestaat uit metalen veren die afzonderlijk van elkaar zijn ingepakt. De dikheid van de veren wordt in het matras echter afgewisseld, waardoor deze zones gerealiseerd kunnen worden. Deze matrassen staan erom bekend dat ze veel ondersteuning bieden tijdens de nachtrust.

Een traagschuim tempur matras

Traagschuim matrassen, zoals bijvoorbeeld een Tempur matras, worden gekenmerkt door een hoog ligcomfort. Doordat traagschuim reageert op lichaamstemperatuur wordt het matras warm en zal dit matras zich vormen naar de contouren van het lichaam. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat deze matrassen het hoogst mogelijke comfort bieden. Overal het algemeen zijn traagschuim matrassen wel prijzig, maar je eigen nachtrust is natuurlijk onbetaalbaar. Wij raden je dan ook af om te besparen op de aanschaf van een matras.

Andere mogelijkheden om rugklachten te voorkomen

Natuurlijk heeft niet alleen het matras te maken met je rugklachten. De oorzaken van rugklachten kunnen immers divers zijn. Wel is het bewezen dat zijslapers baat kunnen hebben door een kussentje tussen de knieën te doen. Dit helpt namelijk voorkomen dat de rug van de rugslapers plat komt te liggen. En juist dit is vaak de oorzaak van rugklachten.

Mocht je nu niet precies weten wat voor matras bij je past dan raden wij je aan om contact op te nemen of langs te gaan bij een beddenspeciaalzaak bij je in de buurt. Zij kunnen je meer vertellen over de matrassen in hun assortiment en kunnen je daarnaast voorzien van advies op maat.