Babykamers kijken

2 min read

Babykamers heb je in vele stijlen. Als je een rondje over de meubelboulevard doet, kom je ze tegen van bijna futuristisch – in hagelwit hoogglans met strakke stalen handgrepen – tot in Frans eiken, met vele noesten en houtbewerkingsdetails. Het is leuk om een babykamer uit te zoeken en al fantaserend over je kindje de woonwinkels af te struinen. Als je nog niet zo lang zwanger bent, is het een goed moment om ermee te beginnen. Dan kun je je namelijk nog iets soepeler voortbewegen en heb je nog energie om alle winkels af te gaan. Ook de lange levertijd die meestal op de babykamers zit pleit voor niet te lang wachten met kopen. Je wilt niet dat de weeën zich aankondigen terwijl de babykamer nog een holle, meubelloze ruimte is. Kijk je man of een vriendin lief aan en vraag of ze de babykamer ook even een leuk kleurtje willen geven. Jij – als zwangere – wil het liefst verfdampen vermijden en dat alle schadelijke stoffen weg getrokken zijn wanneer jullie kleintje in het ledikantje komt te liggen. De meubels zelf moeten ook even de tijd krijgen om zich te ontdoen van stoffen in middels waarmee ze geïmpregneerd zijn.

Wat wordt het?

Weet je al of het een jongetje of een meisje wordt? Dan kun je al een heleboel babykamers wegstrepen. Ook als jullie het nog niet weten of als jullie niet zo van het roze of blauw zijn en het ermee eens zijn dat het een neutrale kamer moet worden, kun je al ruim op tijd een keuze maken. Dan zit je straks met een gerust hart de laatste weken van de zwangerschap af te tellen, wetende dat alles geregeld is. Jullie kindje komt straks in een gespreid bedje terecht. Met mooie accessoires kun je het altijd nog verder opleuken en wie weet brengt de kraamvisite straks nog wat moois mee.

Van spotgoedkoop tot peperduur

Sommige babykamers lijken alleen te zijn voorbehouden voor de jetset. De duurste designers hebben zich erover gebogen. Maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Door goed op je voorwerk te zijn, handig te vergelijken en slim te kopen kun je je kindje zich al de koning te rijk laten voelen.

Op de foto en in het echt

Oriënteer je eerste eens lekker vanuit je luie stoel. Ben je de online babykamerkenner bij uitstek, ga dan eens kijken hoe ze in het echt ogen.